مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان تأکید کرد: توزیع کود شیمیایی از زمان تولید یا واردات به کشور از طریق سامانهها رصد میشود و امکان قاچاق آن وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، مجید محمدی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان بعد از ظهر امروز یکشنبه 21 اردیبهشت در نشست خبری با رسانههای استان گفت: شرکت خدمات کشاورزی همواره بر تولید هرچه بیشتر محصولات کشاورزی باکیفیت تلاش داشته و همواره وظیفه تامین نهادههای کشاورزی را برعهده دارد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان افزود: برابر برنامه ابلاغی وزارتخانه، سال گذشته در بخش کود شیمیایی شرکت خدمات حمایتی وظیفه تامین سه میلیون تن کود شیمیایی را بر عهده داشت که دو میلیون و 400 هزار تن یعنی 80 درصد آن کود ازته، 400 هزارتن کود فسفاته و 200 هزار تن کود پتاسه است که تولید داخل و بخشی وارد می شود.
وی با بیان اینکه کودشیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه از الزامات تولید و افزایش عملکرد محصولات هستند، افزود: کودهای شیمیایی نقش موثری در مدیریت تنش محیطی مانند گرما، سرما و کم آبی دارد و به دلیل تاثیرآن در امنیت غذایی و سلامت جامعه، از یارانه دولتی برخوردار است.
محمدی با بیان اینکه حدود 157 هزار تن کود از برنامه ابلاغی در استان مصرف می شود، اضافه کرد: از این میزان سال گذشته برای استان 117 هزار تن کود ازته، 26 هزار تن کود فسفاته و 14 هزار تن کود پتاسه بود که در تلاش هستیم با پیگیری رئیس سازمان جهاد کشاورزی این میزان هم افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: برای اساس گزارش سال 2014 سازمان خاروبار جهانی (فائو) مصرف کود شیمیایی در ایران کم است و رتبه 114 را در دنیا دارد برابر همین آمار اعلامی در سال 1392 مصراف سرانه کشور در هرهکتار 113 کیلوگرم بوده که این میزان در سال 1397 به 176 کیلوگرم و رشد 76 درصدی در مصرف کودهای شیمایی رسیده اما باز هم با استانداردهای جهانی فاصله داریم.
بابیان اینکه در 50 روز سال جاری رکورد قابل قبولی در زمینه تامین کود شیمیایی داشتیم، افزود: برای استان 22 درصد کود مورد نیاز کشور معادل 34 هزار تن کود را تامین کردیم که در مدت مشابه سال گذشته کود 12 هزار تن بوده به عبارتی رشد 94 درصدی در مقایسه با سال گذشته داشتیم.
محمدی با یادآوری این مطلب که در حال حاضر هفت هزار و 600 تن کود اوره در مبادی استان است، اضافه کرد: در کشور هفت شرکت پتروشیمی اوره ساز داریم که خوشبختانه امسال از پنج شرکت پتروشیمی کود مورد نیاز استان تامین شد همچنین در ایام نوروز از طریق خطوط ریلی دو هزار تن کود اوره وارد استان شد.
وی خاطرنشان کرد: 20 درصد کودهای شیمیایی برای محصولات بهاره و تابستانه و 80درصد برای محصولات پائیزه استفاده میشود که در حال حاضر با توجه به شرایط موجود بیش از 10 هزار تن انواع کودها در استان ذخیره شده و در صورت نیاز استفاده خواهد شد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان گفت: با توجه به اینکه در استان چند نوبت کشت در فصول مختلف داریم بهتر است کشاورزان کود ازته، فسفاته و پتاسه را به صورت سبد کودی استفاده کنند زیرا باعث افزایش عملکرد محصولات می شود.
وی از فعالیت 135 کارگزاری در استان خبر داد و گفت: این ظرفیت علاوه بر ارائه کود یارانه ای حدود 80 نوع کود غیر تکلیفی را عرضه می کند.
محمدی در توضیح شایعات قاچاق کود اظهار کرد: از آنجایی که از دولت الکترونیک صحبت میکنیم تمام موضوعات مرتبط با کود شیمیایی را از زمان تولید یا واردات به مبادی ورودی کشور از طریق سامانه ها رصد میشود بنابراین امکان قاچاق کود وجود نخواهد داشت.
انتهای پیام/